BinnenkortNieuws

Operatalenten voeren Così fan tutte uit

Operatalent van de Dutch National Opera Academy voert van donderdag 16 tot en met zondag 19 januari Mozarts Così fan tutte uit in de Kees van Barenzaal van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Lotte de Beer regisseert, Antony Hermus dirigeert.

Lotte de Beer (foto: Jochem Jurgens).
Lotte de Beer (foto: Jochem Jurgens).

De Dutch National Opera Academy (DNOA) is een tweejarige master voor getalenteerde operazangstudenten, opgezet vanuit de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Ieder jaar laat de academie meerdere malen van zich horen door geënsceneerde operaproducties.

In juli 2009 voerde DNOA al eens Così fan tutte op, toen in een regie van Elsina Jansen. Dit keer heeft DNOA ‘rising star’ Lotte de Beer gevraagd om een enscenering te maken. Of beter: DNOA vroeg De Beer om de Così-productie die ze eerder bij het operahuis van Braunschweig maakte ook met de studenten in Den Haag op te voeren.

De Beer plaatst het verhaal van Mozart in een clownswereld. “Een wereld waar gelukkige naïviteit heerst, waar het heel vanzelfsprekend is dat je gelooft in de belofte van een ander en waar een vermomming een ijzersterke manier van bedrog is”, zo beschrijft DNOA.

De muzikale begeleiding wordt verzorgd door het Residentie Orkest onder leiding van Antony Hermus. De Nederlandse dirigent was eerder betrokken bij Where the Wild Things Are en L’enfant et les sortilèges, werken die in een samenwerking van het NJO en DNOA tot stand kwamen.

Così fan tutte wordt viermaal uitgevoerd, met een dubbele bezetting van de meeste rollen. Vincent Spoeltman zingt Don Alfonso, Louise Kwong en Charlotte Janssen zingen Fiordiligi, Florieke Beelen en Merlijn Runia zingen Dorabella, Emmanuel Franco en Clément Dionet zingen Guglielmo, Farman Purnama en Chen Chen zingen Ferrando en Lilian Farahani en Hrafnhildur Árnadóttir delen de rol van Despina.

Zie voor meer informatie en de speeldata van de productie de website van de Dutch National Opera Academy. Beluister ook de podcast over Così fan tutte, waarin Place de l’Opera met Lotte de Beer en diverse solisten sprak.

Vorig artikel

Janny Zomer geeft nieuwjaarsconcert

Volgend artikel

Belcanto Academy geeft masterclass

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Charles
    12 mei 2014 at 18:24

    Ik was erbij!
    Het was in een woord fantastisch.