BinnenkortNieuws

Belcanto Academy geeft masterclass

De International Belcanto Academy van voormalig operazanger Raymond Modesti geeft van 12 tot en met 15 februari een vierdaagse masterclass in het Bethaniënklooster in Amsterdam. De masterclass is voor publiek toegankelijk en wordt op 15 februari afgesloten met een belcantoconcert.

Masterclass Belcanto AcademyNa een actieve carrière als bas, waarin hij meer dan zestig operarollen zong, zet Raymond Modesti zich al enige jaren lang met zijn International Belcanto Academy in voor de bij- en nascholing van afgestudeerde zangstudenten en voor de coaching van zangers met meer ervaring. Zijn focus ligt daarbij op de belcantotechniek.

In het Bethaniënklooster in Amsterdam zal Modesti vier dagen lang acht uur per dag met jonge zangers uit diverse landen aan het werk gaan. De lessen richten zich op hun techniek en hun interpretatie van operarollen. De deelnemers, uit onder meer Noorwegen, Zuid-Afrika, Mexico, de Verenigde Staten en Iran, worden begeleid door pianist Maarten Hillenius. Bas Niels Kuipers is de enige Nederlandse deelnemer.

Alle vier de dagen van de masterclass staan open voor het publiek. Kaarten kosten 15 euro per dag. Aan het einde van de masterclass, op zaterdag 15 februari, is er om 19.00 uur een afsluitend concert. Kaarten daarvoor kosten 10 euro.

Vorig artikel

Operatalenten voeren Così fan tutte uit

Volgend artikel

Combattimento Consort maakt slottournee

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.