BinnenkortNieuws

IVC organiseert Mozart-masterclass

Iets om naar uit te kijken in een tijd waarin maar heel weinig voorstellingen en concerten plaatsvinden: het Internationaal Vocalisten Concours organiseert vanaf 28 november een meerdaagse Mozart-masterclass met afsluitende concerten van de deelnemers en sopraan Eva-Maria Westbroek.

Het motto van het IVC-evenement is ‘The world keeps on singing’. Acht jonge zangtalenten krijgen de kans om aan repertoire van Mozart te werken met drie masters van naam: Vesselina Kasarova, Roberta Alexander en Thomas Oliemans. Daarnaast praten ze over de toekomst van hun vak met insiders als Sarah Connolly, Manuel Brug, Rosemary Joshua en Joan Matabosch.

De deelnemers krijgen op 30 november en 1 december hun coachings en presenteren op donderdag 3 december wat ze geleerd hebben in een Presentatieconcert in de Verkadefabriek in Den Bosch, met een strijkkwartet van de philharmonie zuidnederland en de pianisten Hans Eijsackers en Jan-Paul Grijpink. Op het programma onder meer fragmenten uit Die Entführung aus dem Serail, Le nozze di Figaro en Don Giovanni.

Het programma wordt op 4 december afgesloten door een optreden van de Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek. Ze zingt onder begeleiding van het strijkkwartet van de philharmonie zuidnederland de cyclus Les nuits d’été van Berlioz en Canciones castellanas van Jesús Guridi. Pianist Hans Eijsackers begeleidt.

Door de huidige omstandigheden kan er geen publiek aanwezig zijn bij de masterclass en de concerten, maar een deel van het programma wordt per livestream uitgezonden: het Presentatieconcert op 3 december om 20.00 uur en het concert van Westbroek op 4 december om 20.00 uur.

Zie voor meer informatie de website van het IVC.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Mark, Diana en Jessye

Volgend artikel

Meezingen met Quatre Bouches

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.