Binnenkort

Hampson zingt nieuwe liedbewerkingen

De beroemde bariton Thomas Hampson gaat van 25 januari tot en met 10 februari op tournee met strijkorkest Amsterdam Sinfonietta met het programma Songs & Poems. Op dinsdag 28 januari vindt de enige uitvoering in Nederland plaats, in de Grote Zaal van het Concertgebouw.

Thomas Hampson (foto: Mark McDonald).
Thomas Hampson (foto: Mark McDonald).

Songs & Poems is een programma met werken van Schönberg, Brahms, Barber, Wolf en Schubert. Centraal staan de bewerkingen voor bariton en strijkorkest die David Matthews maakte van liederen van onder anderen Brahms en Wolf.

Sommige van Matthews’ bewerkingen worden tijdens de tournee voor het eerst opgevoerd. Daaronder zijn arrangement van Vier ernste Gesänge, de cyclus die Brahms in 1896 componeerde, kort voor zijn overlijden in het voorjaar van 1897.

Voor Hampson zelf is niet alleen Matthews’ bewerking een noviteit, maar ook het repertoire van Johannes Brahms an sich. Nooit eerder voerde hij op het concertpodium werken van de Duitse componist uit.

Amsterdam Sinfonietta, een strijkorkest van 22 strijkers, wordt geleid door violiste en artistiek leider Candida Thompson.

De tournee begint in Ludwigsburg en doet steden aan als München, Dublin en Madrid. Op 28 januari zijn de bariton en het ensemble te gast in het Concertgebouw. Het concert begint om 20.15 uur. Op het moment van schrijven zijn er nog kaarten beschikbaar. Bestel ze op de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Così fan tutte met bier in de pauze

Volgend artikel

Die schöne Müllerin is geen zelfmoord

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.