Home » Binnenkort

Petibon zingt Franse en Spaanse liederen

Amsterdam23 januari 2014 Geen reacties

Patricia Petibon staat op dinsdag 4 februari in de Kleine Zaal van het Concertgebouw met een Frans en Spaans liedprogramma. De Franse sopraan wordt begeleid door Susan Manoff op de piano.

Patricia Petibon (foto: Felix Broede / DG).

Patricia Petibon (foto: Felix Broede / DG).

Petibon is vooral bekend van haar optredens in het barokrepertoire. Ze werd op jonge leeftijd ‘ontdekt’ door William Christie en trad regelmatig op met zijn orkest Les Arts Florissants. Inmiddels heeft ze veel meer rollen op haar repertoire staan, tot aan hedendaags repertoire toe. Zo staat ze in maart en april in de wereldpremière van Au monde, een nieuwe werk van Philippe Boesmans.

In het Concertgebouw richt Petibon zich voor de pauze op liederen uit haar geboorteland en trekt ze na de pauze verder naar (voornamelijk) Spanje. Het programma opent met Francis Poulenc, van wie de sopraan onder meer dele uit Banalités zingt. Van Rosenthal klinken twee Chansons du monsieur Bleu en van Ravel zijn driedelige Shéhérazade. Andere componisten op het programma zijn Collet, Obradors, Turina, Falla, Giménez y Bellido, Bernstein, Arlen en Lara.

Pianiste Susan Manoff, geboren in New York maar van Duits-Letse origine, begeleidt Petibon. Manoff is ook de begeleider van de Franse zangeres Veronique Gens.

Het recital van Petibon en Manoff begint om 20.15 uur. Op het moment van schrijven zijn er nog kaarten beschikbaar. Boek ze op de website van het Concertgebouw.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.