Home » Binnenkort, Buitenlands nieuws, Nieuws

Sonostream toont Emmerich Smola-concert

23 januari 2014 Geen reacties

Sonostream.tv streamt op zaterdag 25 januari live de tiende editie van de Emmerich Smola Prize, een concert waarin zes jonge zangers 10.000 euro proberen binnen te slepen. Het concert vindt plaats in Landau, Duitsland, en begint om 19.00 uur.

Sonostream.tvDe Duitse dirigent Emmerich Smola (1922-2011) was in 1948 de oprichter van het Radio Orchestra Kaiserslautern (later het Südwest Rundfunkorchester) en bleef er chef tot 1987. In zijn lange carrière in de Zuid-Duitse stad speelde hij, volgens de SWR, meer dan 18.000 werken. Die staat van dienst leidde tot een Emmerich Smola Musikschule, een Emmerich Smola Musikhalle en dus ook een Emmerich Smola Prize.

De prijs is bedoeld om jong talent te stimuleren en bestaat uit twee keer 10.000 euro, voor een zanger en voor een zangeres. Dit jaar viert de prijs zijn tienjarig jubileum. SWR TV zendt het competitie-concert uit. Die uitzending wordt op Sonostream.tv live gestreamd.

Zes zangers dingen mee naar de prijzen, afkomstig uit Zwitserland, Zuid-Korea, Duitsland, de Verenigde Staten, Finland en Canada. Ze worden begeleid door de Deutsche Radio Philharmonie onder leiding van Enrico Delamboye.

De live-uitzending begint om 19.00 uur. Zie voor meer informatie de website van Sonostream.tv.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.