BinnenkortNieuws

Deirdre Angenent zingt Vier letzte Lieder

De jonge sopraan Deirdre Angenent zingt zaterdag 25 en maandag 27 januari in Haarlem en Amsterdam de Vier letzte Lieder van Richard Strauss, in twee concerten van het VU-orkest. De studentenformatie speelt verder het symfonische gedicht Von der Wiege bis zum Grabe van Liszt en The Planets van Holst.

Sopraan Deirdre Angenent.
Sopraan Deirdre Angenent.

Het VU-orkest (orkest van de Vrije Universiteit Amsterdam) bestaat sinds 1962 en geeft ieder jaar diverse concerten. Zaterdag en maandag doet het studentenorkest twee grote zalen aan: De Philharmonie in Haarlem en het Concertgebouw in Haarlem.

Onder leiding van Daan Admiraal speelt het orkest het laatste symfonische gedicht van Franz Liszt, Von der Wiege bis zum Grabe, gebaseerd op een prent van graaf Michály von Zichy. Ook klinken de bekende ‘planeten’ van Gustav Holst. De zeven delen zijn ieder naar een planeet vernoemd.

Het vocale deel van het concert bestaat uit de Vier letzte Lieder van Richard Strauss, een liedcyclus die de componist tegen het einde van zijn leven schreef. Sopraan Deirdre Angenent – de afgelopen tijd op veel tonelen in Nederland actief – zingt de liederen: ‘Frühling’, ‘September’, ‘Beim Schlafengehen’ en ‘Im Abendrot’.

Het concert in Haarlem begint om 20.15 uur. Het concert in Amsterdam om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de websites van De Philharmonie en het Concertgebouw.

Vorig artikel

De Vriend zal Combattimento missen

Volgend artikel

The Tempest, Upshaw winnen Grammy's

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.