BinnenkortNieuws

Amsterdams Conservatorium speelt Dido

Studenten van het Conservatorium van Amsterdam voeren op dinsdag 18 en woensdag 19 maart Purcells opera Dido and Aeneas uit in de Bernard Haitinkzaal van het conservatorium. Richard Egarr heeft de muzikale leiding in handen, Eduardo Rojas regisseert.

Henry Purcell (1659-1695) heeft over aandacht niet te klagen deze weken.
Henry Purcell (1659-1695) heeft over aandacht niet te klagen deze weken.

Het project rond Dido and Aeneas is opgezet om de ‘kloof’ tussen conservatorium en beroepspraktijk te overbruggen. Het is een initiatief van countertenor en balletdanser Eduardo Rojas, die de regie verzorgt en de algehele productie coördineert. De bekende dirigent Richard Egarr, die regelmatig met jong talent samenwerkt, is gevraagd om de muzikale leiding te voeren.

Dido and Aeneas is één van de bekendste barokopera’s. Het ging in 1682 in première op een tekst van Nahum Tate en met muziek van Henry Purcell. Het werk is momenteel in een alternatieve versie te zien bij BarokOpera Amsterdam.

Bij de versie van de Amsterdamse studenten zijn diverse coaches betrokken. Zo geven Xenia Meijer en Maarten Koningsberger vocale coaching en is Virág Dezsö betrokken bij de productie, enscenering en het lichtontwerp.

De productie is voorzien van een door Eduardo Rojas gechoreografeerd ballet (tevens uitgevoerd door studenten). De zangrollen worden vervuld door onder anderen Lucia Caihuela (Dido) en Jonathon Adams (Aeneas). Rojas zelf zingt de partij van Sorceress. De orkestpartij wordt gespeeld door het Aeneida Ensemble.

Er zijn twee uitvoeringen, op 18 en 19 maart, telkens om 19.30 uur in de Bernard Haitinkzaal van het Conservatorium van Amsterdam. De toegang is gratis, maar vanwege het beperkte aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk. Dat kan via didotickets@outlook.com.

Zie voor meer informatie de Facebook-pagina van het project rond Dido and Aeneas.

Vorig artikel

Bloedstollende Frau ohne Schatten bij ROH

Volgend artikel

Nieuwe Arthur in première bij De Munt

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.