Home » Binnenkort

Watts zingt over ‘de nachtegaal en de roos’

Amsterdam18 maart 2014 Geen reacties

Elizabeth Watts geeft op dinsdag 25 maart een recital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, getiteld ‘De nachtegaal en de roos’. De Britse sopraan zingt onder begeleiding van Simon Lepper liederen van onder anderen Richard Strauss, Duparc, Britten en Rodrigo.

Elizabeth Watts.

Elizabeth Watts.

Elizabeth Watts was twee jaar geleden voor het eerst te gast in de Vocale Serie van het Concertgebouw. Inmiddels is haar naam en faam alleen maar groter geworden.

De titel van haar nieuwe liedprogramma, ‘De nachtegaal en de roos’, is ontleend aan een allegorie van Oscar Wilde met dezelfde titel. De tekst van Wilde, over liefde, egoïsme en opoffering, werd door verschillende componisten op muziek gezet, waaronder door Granados en Britten. Beide componisten staan op het programma.

De liefde is ook onderwerp van de liederen van Strauss, Duparc, Guastavino, Rodrigo en Obradors, de andere componisten die Watts ten gehore zal brengen. Ze doet dat alles onder begeleiding van Simon Lepper, die ook optreedt of optrad met zangers als Karen Cargill, Angelika Kirchschlager, Sally Matthews, Mark Padmore en Dame Felicity Palmer.

Het recital van Elizabeth Watts begint om 20.15 uur. Er zijn op het moment van schrijven nog kaarten beschikbaar. Boek ze op de website van het Concertgebouw.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.