Home » Binnenkort, Nieuws

Nelly Miricioiu treedt op in Maastricht

Maastricht19 maart 2014

door

De bekende sopraan Nelly Miricioiu geeft op zondag 6 april een benefietconcert in de St. Janskerk in Maastricht. Op de maandag en dinsdag daarna geeft ze masterclasses op het Conservatorium van Maastricht.

Nelly Miricioiu (foto: Marco Borggreve).

Nelly Miricioiu (foto: Marco Borggreve).

Het concert van Miricioiu wordt georganiseerd door Rotary Maastricht Geuldal. De opbrengst komt ten goede aan het onderzoek naar het gebruik van zogenoemde ‘killercells’ in de bestrijding van uitgezaaide, vooralsnog ongeneeslijke kanker.

Het onderzoek is een project van Kankeronderzoekfonds Limburg en wordt verricht door verschillende onderzoekers van het Maastricht UMC+. Er is nog minstens 100.000 euro nodig om het onderzoek af te ronden en in de praktijk te gaan toepassen. Rotary Maastricht Geuldal wil daar met het concert aan bijdragen.

Nelly Miricioiu is een beroemde Brits-Roemeense sopraan. Met name in het belcantorepertoire oogstte ze enorme successen bij vele operahuizen. In Nederland is ze vooral bekend van haar talrijke optredens in de NTR ZaterdagMatinee in het Concertgebouw.

Miricioiu wordt begeleid door het AMPM Quartett, bestaande uit vier masterstudenten van het Conservatorium van Maastricht: Mariam Buzhgulashvili (viool), Mami Kamezaki (viool), Paloma Ortas (altviool) en Anna Agnes Nagy (cello). Verder draagt componist en conservatoriumdocent John Slangen bij aan het concert.

Het concert begint om 13.30 uur met een ontvangst met koffie en vlaai. Het concert zelf duurt van 14.15 uur tot 15.30 uur, waarna er een ‘aangeklede borrel’ is in Grand Café Soiron.

Op 7 en 8 april geeft Miricioiu masterclasses in het Conservatorium van Maastricht. Alleen de ochtendsessies (in de Willem Hijstekzaal) zijn voor publiek toegankelijk. Die duren op beide dagen van 10.30 tot 13.00 uur.

Zie voor meer informatie over het benefietconcert de speciale website van Rotary Maastricht Geuldal.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.