Home » Binnenkort, Nieuws

Theater de Speeldoos brengt Met-opera’s

Baarn28 maart 2014 Geen reacties

Theater de Speeldoos in Baarn wordt de eerste schouwburg in Nederland die de bioscoopproducties van de Metropolitan Opera in New York gaat uitzenden. De schouwburg begint met live-uitzendingen van Così fan tutte en La Cenerentola.

Scène uit Così fan tutte, de eerste productie die in Baarn te zien zal zijn (foto: Marty Sohl / Metropolitan Opera).

Scène uit Così fan tutte, de eerste productie die in Baarn te zien zal zijn (foto: Marty Sohl / Metropolitan Opera).

De Metropolitan Opera zendt ieder seizoen zo’n tien voorstellingen live uit in bioscopen in de hele wereld. Deze Live in HD-serie is al een aantal jaren in vele bioscopen in Nederland te zien, waaronder in meer dan tien vestigingen van Pathé.

In samenwerking met Pathé gaat Theater de Speeldoos de producties nu ook vertonen, op de plek “waar opera zijn oorsprong kent: op de planken in de schouwburg”, aldus De Speeldoos. “Het rode pluche van de Baarnse theaterzaal en de uitstraling van het theatercafé sluiten perfect aan bij de kwaliteit van de Met.”

De eerste live-stream die Theater de Speeldoos aanbiedt, is Mozarts Così fan tutte op zaterdag 26 april. De schouwburg belooft een “speciaal vorstelijk arrangement”, in verband met de eerste Koningsdag. Daarna volgt op 10 mei Rossini’s La Cenerentola.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.