Home » Binnenkort, Nieuws

Garanča zingt Schumann, Berg en Strauss

Amsterdam1 mei 2014 Geen reacties

Mezzosopraan Elīna Garanča geeft op dinsdag 6 mei een liedrecital in de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Begeleid door Roger Vignoles op de piano zingt ze liederen van Robert Schumann, Alban Berg en Richard Strauss.

Elīna Garanča (foto: Karina Schwarz / DG).

Elīna Garanča (foto: Karina Schwarz / DG).

Garanča is één van de bekendste en meest gewaardeerde mezzosopranen van dit moment. Ze is een vaste waarde bij de grootste operahuizen en concertzalen ter wereld, al trad ze er de afgelopen maanden niet op vanwege haar zwangerschap. Bekend is ze van onder meer haar vertolking van Carmen in Londen en New York.

In haar recital in het Concertgebouw, dat opvallenderwijs plaatsvindt in de Grote en niet de Kleine Zaal, richt de Letse zangeres zich op het liedrepertoire van Schumann, Berg en Strauss. Van de eerste componist zingt ze vijf liederen uit Murthen en de cyclus Frauenliebe und -leben, die verhaalt over de liefde en het leven van een vrouw, van het verliefd worden tot het verliezen van haar geliefde.

Van Alban Berg klinken zijn Sieben frühe Lieder, een cyclus die hij componeerde toen hij leerling was van Arnold Schönberg. En van Richard Strauss zingt Garanča zes losstaande liederen, onder meer uit Schlichte Weisen, Acht Gedichte aus Letzte Blätter en Vier Lieder.

De Britse pianist Roger Vignoles werkte en werkt samen met een aantal van de grootste (lied)zangers, waaronder Sir Thomas Allen, Thomas Hampson, Mark Padmore en Measha Brueggergosman.

Het recital van Garanča en Vignoles begint om 20.15 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Na afloop signeert de mezzo in één van de foyers. Op het moment van schrijven zijn er nog kaarten beschikbaar. Boek ze op de website van het Concertgebouw.

Lees ook het uitgebreide interview van Place de l’Opera met Elīna Garanča.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.