BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Royal Opera House streamt gratis Traviata

Het Royal Opera House streamt op 20 mei gratis en live een voorstelling van La traviata op zijn website. Het is voor het eerst dat het Londense operahuis een gratis live-stream aanbiedt. De gelegenheid is het 25-jarige partnerschap met sponsor BP en de opening van het ‘BP Big Screen’-seizoen.

Ailyn Pérez als Violetta (foto: Royal Opera House).
Ailyn Pérez als Violetta (foto: Royal Opera House).

La traviata is de eerste van drie producties die de komende maanden live vertoond zullen worden op grote schermen in achttien plaatsen in Groot-Brittannië in het zogenoemde ‘BP Big Screen’-seizoen. Later volgen La bohème (15 juli) en Rigoletto (17 september).

Het Big Screen-seizoen wordt al jaren georganiseerd om de producties van het Royal Opera House (ROH) verder in Engeland te verspreiden. Omdat BP, sinds 2000 sponsor van het programma, dit jaar zijn 25-jarige partnerschap met het ROH viert, mag de rest van de wereld op 20 mei gratis meekijken met de eerste screening van de serie: La traviata.

Verdi’s bekende opera is te zien in een productie van Richard Eyre, met het Amerikaanse echtpaar Ailyn Pérez en Stephen Costello in de hoofdrollen van Violetta en Alfredo. De Brit Simon Keenlyside zingt Giorgio Germont en Dan Ettinger staat op de bok.

La traviata wordt vanaf 19.30 uur (Nederlandse tijd) gestreamd op de website van het Royal Opera House.

Hieronder een korte trailer van de productie:

Vorig artikel

Reisopera brengt nieuwe versie The News

Volgend artikel

Seizoen Deutsche Oper am Rhein 2014/2015

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

  1. U.M. Vesters
    27 januari 2016 at 16:51

    Vorig jaar zomer was er ook al een gratis live stream van Don Giovanni vanuit het Royal Opera House!!

  2. Maarten-Jan Dongelmans
    28 januari 2016 at 09:26

    En La Traviata is 4 februari 2016 weer live vanuit Covent Garden te zien bij JT Bioscopen (regie Richard Eyre).