BinnenkortNieuws

Olivieri geeft masterclass in Haarlem

De Italiaanse operacoach Nicoletta Olivieri geeft van 15 tot en met 17 mei een masterclass in Haarlem. Na zes intensieve dagdelen waarin Olivieri de deelnemers verder helpt in het Italiaanse operarepertoire is er op zaterdag 17 mei een concert.

Nicoletta Olivieri met Luciano Pavarotti.
Nicoletta Olivieri met Luciano Pavarotti.

Nicoletta Olivieri werkte vanaf haar achttiende bij de Scala in Milaan en de Arena di Verona als pianiste en coach. Ze werkte samen met legendes als Luciano Pavarotti, José Carreras, Plácido Domingo, Montserrat Caballé en Mirella Freni.

Olivieri groeide op in de Toscanini-traditie en is daardoor gepokt en gemazeld in het Italiaanse operarepertoire. Precies dat repertoire staat dan ook centraal in de masterclass die ze geeft aan maximaal tien zangers in het gebouw van mannenkoor Zang en Vriendschap in Haarlem.

Op 15, 16 en 17 mei zijn er telkens sessies van 9.30 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur. Deze sessies zijn voor 5 euro bij te wonen. Op zaterdag is er om 20.00 uur een concert. Dat kost 10 euro. Het is ook mogelijk om voor 30 euro zowel alle masterclasssessies als het concert bij te wonen.

Zie voor meer informatie de website van Incanto Music Management, de organisator van de masterclass.

Vorig artikel

Michael Fabiano: “Ik wil altijd meer”

Volgend artikel

Club Mahagonny eert Brecht en Weill

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

  1. Lieneke Effern
    14 mei 2014 at 21:10

    Heel hartelijk dank voor de tip. Ga zeker een dagdeel luisteren!

  2. Ago
    15 mei 2014 at 00:16

    Zeker doen. Is absoluut de moeite waard!