BinnenkortNieuws

Club Mahagonny eert Brecht en Weill

Zangstudenten van het Conservatorium van Amsterdam voeren op 20, 21 en 22 mei onder de titel Club Mahagonny liederen van Bertolt Brecht en Kurt Weill uit in een productie van theatergezelschap Blond & Blauw, in de Roode Bioscoop in Amsterdam.

Club MahagonnyHet project Club Mahagonny is een hommage aan schrijver-dichter Bertolt Brecht en componist Kurt Weill, die samen een grote invloed hadden op het theater en cabaret in de Weimarrepubliek. Van het duo klinken in dit programma diverse liederen.

De productie is gemaakt door zangeres Wilma Bakker van Blond & Blauw, in samenwerking met Ide van Heiningen, Virág Dezsö en de zangafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Bakker presenteert zelf de avond, samen met Michael Helmerhorst. Pianist Florent Mourier verzorgt de begeleiding.

Er zijn drie voorstellingen, op 20, 21 en 22 mei, telkens om 20.30 uur in de Roode Bioscoop aan het Haarlemmerplein in Amsterdam. De toegangsprijs is 18 euro. Zie voor meer informatie de website van de Roode Bioscoop.

Hieronder de trailer van de productie:

Vorig artikel

Olivieri geeft masterclass in Haarlem

Volgend artikel

René Jacobs kan niet zonder partituren

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. 17 mei 2014 at 22:39

    Allemaal komen!! Het wordt overweldigend fantastisch!