BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Rhorer dirigeert Fidelio in Brussel

Jérémie Rhorer dirigeert op 11 en 12 juni twee concertante opvoeringen van Beethovens opera Fidelio bij de Munt in Brussel. De titelrol wordt gezongen door Malin Byström, Paul Groves is Florestan.

Malin Byström (foto: Peter Knutson).
Malin Byström (foto: Peter Knutson).

Fidelio is een opera in twee akten van Ludwig van Beethoven. Het vertelt het verhaal van Leonore, die zich als man verkleedt om in de gevangenis te kunnen werken waar haar man, Florestan, als politiek dissident zit opgesloten. Uiteindelijk weet ze Florestan te redden van de wrede Don Pizarro.

De Munt voert de opera, Beethovens enige, tweemaal concertante op onder leiding van Jérémie Rhorer. De Parijse dirigent leerde het vak als assistent van Marc Minkowski en William Christie. Vervolgens maakte hij furore met zijn eigen ensemble Le Cercle de l’Harmonie. Ook in de Brusselse uitvoering van Fidelio staat hij voor zijn eigen orkest, en voor het koor Les Élements.

De populaire Zweedse sopraan Malin Byström zingt de rol van Leonore en tenor Paul Groves is Florestan. Andrew Foster-Williams zingt Don Pizarro en Robert Gleadow is gevangenisbewaarder Rocco. Sophie Karthäuser zingt zijn dochter Marzelline en Michael Colvin is Jaquino. Riccardo Novaro verschijnt aan het slot van de opera als Don Fernando.

Fidelio is te zien op 11 en 12 juni om 20.00 uur in Paleis voor Schone Kunsten BOZAR in Brussel. Zie voor meer informatie de website van de Munt.

Vorig artikel

Hwang wint Koningin Elisabethwedstrijd

Volgend artikel

Programma Verbier Festival 2014

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.