Buitenlands nieuwsNieuws

Hwang wint Koningin Elisabethwedstrijd

Sopraan Sumi Hwang heeft afgelopen zaterdag de Koningin Elisabethwedstrijd 2014 in Brussel gewonnen. Ze ontvangt 25.000 euro en tal van concerten in België en andere landen. Jodie Devos en Sarah Laulan eindigden op plek twee en drie.

De laureaten van de Koningin Elisabethwedstrijd 2014 (foto: Koningin Elisabethwedstrijd).
De laureaten van de Koningin Elisabethwedstrijd 2014 (foto: Koningin Elisabethwedstrijd).

Sumi Hwang (1986) is een Zuid-Koreaanse sopraan. Ze studeerde in Seoel en München en won de afgelopen jaren diverse prijzen op internationale concoursen, waaronder de Emmerich Smola Förderpreis. In Zuid-Korea zong ze de rol van de prinses in L’enfant et les sortilèges, in München trad ze op in I pazzi per progetto van Donizetti.

De Belgische sopraan Jodie Devos (1988) speelde een thuiswedstrijd tijdens het Brusselse concours en bekroonde dat met de tweede prijs en de publieksprijs van Musiq’3. Devos gaf de afgelopen tijd diverse recitals en concerten, waaronder in Wigmore Hall in Londen en in Maastricht.

De derde prijs van het concours ging naar de Franse mezzosopraan Sarah Laulan, leerling van José Van Dam. Tenor Yu Shao, sopraan Hyesang Park en sopraan Chiara Skerath gingen eveneens met prijzen naar huis.

De Koningin Elisabethwedstrijd organiseert concoursen voor afwisselend zangers, violisten en pianisten. Volgend jaar staat van 4 tot en met 30 mei het vioolspel centraal.

Hieronder een fragment van Sumi Hwang. Ze zingt ‘Si, mi chiamano Mimì’ uit La bohème, opgenomen tijdens de halve finale van de Koningin Elisabethwedstrijd.

Vorig artikel

Opera Vlaanderen maakt nieuwe Giovanni

Volgend artikel

Rhorer dirigeert Fidelio in Brussel

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. 3 juni 2014 at 17:21

    Wat een prachtige wedstrijd en een prachtige winnares, echt verdiend. Maar ook de andere twaalf: zeker de moeite waard, wat een potentie! We hebben er weer van genoten.

    De volgende keer weer uitzenden hoor!
    Met warme groet,
    Danka Husken-Smit