BinnenkortNieuws

Kozelj valt in tijdens Hofvijverconcert

Niet mezzosopraan Cora Burggraaf maar collega-mezzo Barbara Kozelj is op 20 en 21 juni ‘het meisje met de parel’ tijdens Hét Hofvijverconcert in Den Haag. Burggraaf moest vanwege ziekte afzeggen voor het Haagse openluchtevenement.

Barbara Kozelj (foto: Merlijn Doomernik).
Barbara Kozelj (foto: Merlijn Doomernik).

Hét Hofvijverconcert is jaarlijks het hoogtepunt van het Festival Classique in Den Haag. Het concert staat dit jaar in het teken van de werken en de geschiedenis van Het Mauritshuis, dat een week later haar deuren heropent.

De Sloveense mezzosopraan Barbara Kozelj vertolkt in het concert ‘het meisje met de parel’, naar het schilderij van Vermeer. Onder begeleiding van het Residentie Orkest zingt ze diverse liederen van Joseph Canteloube. Eivind Gullberg Jensen dirigeert het orkest, Jaap Spijkers verzorgt de regie.

Hét Hofvijverconcert is op vrijdag 20 en zaterdag 21 juni van 19.30 tot 20.30 uur en van 21.30 tot 22.30 uur te zien. Het tweede concert op de zaterdagavond wordt live uitgezonden op Nederland 2.

Vorig artikel

Cornet en Strobos: een jaar zingen in Essen

Volgend artikel

'Ondersteboven' thema Grachtenfestival 2014

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.