Home » Binnenkort, Nieuws

‘Opera meets the blues’ in Concertgebouw

Amsterdam17 juli 2014

door

Het Peter Beets Trio en de klassieke zangeressen Judith van Wanroij en Hetty Jansen verenigen op zaterdag 2 augustus opera en blues met elkaar in een concert tijdens de Robeco SummerNights in het Concertgebouw in Amsterdam.

Sopraan Judith van Wanroij.

Sopraan Judith van Wanroij.

De Haagse pianist Peter Beets is een zeer succesvolle artiest in de wereld van jazz en blues. Hij heeft een New Yorks en een Nederlands trio en met dat laatste heeft hij zich gespecialiseerd in cross-overconcerten. Na ‘Blues goes latin’ en ‘Chopin meets the blues’ presenteert het trio nu ‘Opera meets the blues’.

In het concert worden bekende melodieën van onder anderen Saint-Saëns, Fauré en Poulenc swingend gemaakt en voorzien van improvisaties, verzorgd door Peter Beets zelf, zijn bassist Marius Beets en drummer Gijs Dijkhuizen. De zang komt voor rekening van sopraan Judith van Wanroij en mezzosopraan Hetty Jansen.

‘Opera meets the blues’ vindt plaats op 2 augustus in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Zie voor meer informatie en het boeken van kaarten www.concertgebouw.nl.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.