Home » Binnenkort, Nieuws

Frommermann zingt Greatest Hits

25 juli 2014 Geen reacties

Het vocale ensemble Frommermann komt naar het Concertgebouw. Begeleid door piano en gitaar zingen de twee tenoren, twee baritons en bas op 12 augustus een programma vol ‘grootste hits’ in de Kleine Zaal, in het kader van de Robeco SummerNights.

Frommermann (foto: Julia de Boer).

Frommermann (foto: Julia de Boer).

Het ensemble Frommermann ontstond in 2005, toen het tijdens het Grachtenfestival een hommage gaf aan de Comedian Harmonists, opgericht door Harry Frommermann. Het eenmalige concert werd zo goed ontvangen dat het ensemble besloot vaker op te treden.

Inmiddels is Frommermann een bekend begrip in muziekland. Met progamma’s op het grensvlak van lichte en klassieke muziek treden ze overal in het land. Ze hebben ook drie cd’s uitgebracht.

Het ensemble bestaat uit de tenoren Jan-Willem Schaafsma en Marcel Reijans, de baritons Mattijs van de Woerd en Jan Willem Baljet en de bas Martijn de Graaf Bierbrauwer. Zij worden in hun zang begeleid door pianist David Bollen en gitarist Paul van Utrecht.

In het programma Greatest Hits zingt het ensemble twee dozijn muzikale hoogtepunten, van Schubert tot het Hollandse levenslied. Zo klinken ‘Bel me even op 77777’, ‘Baby, it’s cold outside’ en ‘It don’t mean a thing’, maar ook ‘Der Zwerg’, ‘Lippen schweigen’ en ‘Eine kleine Frühlingsweise’. Het optreden wordt omlijst met filmbeelden.

Het concert van Frommermann vindt plaats in de Kleine Zaal en begint om 20:00 uur. Zie voor meer informatie en het bestellen van kaarten de website van het Concertgebouw.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.