BinnenkortNieuws

NJO en DNOA brengen Korngolds Serenade

De Nederlandse Orkest- en Ensemble-Academie (NJO) en de Dutch National Opera Academy (DNOA) voeren begin augustus Erich Korngolds Die stumme Serenade uit in Luxor Live in Arnhem. Marc Krone voert de regie, Etienne Siebens heeft de muzikale leiding in handen.

Stumme SerenadeDie stumme Serenade heeft wat van opera, operette en musical. Het NJO noemt het zelfs een “geheel eigen genre”. Het werk van Erich Wolfgang Korngold ging in 1954 in première en mengt komedie, dans, revueliederen en operette.

Het verhaal draait om de Napolitaanse modekoning Andrea Coclé, die – omgeven door modellen en mannequins – alles opoffert voor de liefde voor een vrouw. Een vrouw die echter getrouwd blijkt met de meest invloedrijke persoon van het land.

Het NJO heeft het werk geprogrammeerd in zijn Muziekzomer 2014 (1 t/m 17 augustus) en werkt daarbij zoals gebruikelijk samen met DNOA. De zangersacademie van de conservatoria van Amsterdam en Den Haag levert de solisten, die in dit werk niet alleen moeten zingen, maar ook flink aan het acteren en dansen moeten.

NJO Muziekzomer brengt voor de uitvoeringen een groep jonge musici bij elkaar, die onder muzikale supervisie staan van Etienne Siebens. Marc Krone doet de regie, samen met zijn artistieke team, bestaande uit André de Jong (choreografie), Fer Smidt (decor), Marrit van der Burgt (kostuums) en Alex Brok (lichtontwerp).

Die stumme Serenade gaat op 2 augustus in première en wordt in totaal zes keer opgevoerd in Luxor Live in Arnhem. Zie voor meer informatie de website van NJO Muziekzomer.

Vorig artikel

Tenor Carlo Bergonzi (90) overleden

Volgend artikel

Laus Polyphoniae brengt jonge Monteverdi

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.