Home » Binnenkort

Rossini’s Assepoester in een jeugdig jasje

Rotterdam23 september 2009

door

Sinds 18 september is in het Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam een reeks uitvoeringen van Assepoester hervat. Regisseur Carla van Driel heeft van de opera van Rossini een laagdrempelige familievoorstelling gemaakt, die uitgevoerd wordt door leerlingen van de Jeugdtheaterschool Hofplein.

assepoester„Ik wil opera toegankelijk maken voor iedereen, onder meer door er juist geen statische voorstelling van te maken”, zei Van Driel enige tijd geleden in een interview met het weekblad Maasstad. De regisseur is artistiek coach van de Jeugdtheaterschool Hofplein, waar leerlingen les krijgen in zang, spel en dans. Ze heeft inmiddels zo’n tien opera’s bij de school gemaakt.

Assepoester is haar laatste productie. Van 29 mei tot en met 7 juni beleefde de productie al een eerste reeks voorstellingen, vorige week vrijdag (18 september) begon een tweede reeks, die doorloopt tot en met 1 november.

Assepoester is een bewerkte versie van de opera La Cenerentola van Rossini. Het verhaal is in hoofdlijnen hetzelfde, maar er zijn wat sprookjesingrediënten toegevoegd. „Het is heel toegankelijk. Wel echt opera, maar op mijn manier”, zei Van Driel daarover tegen de Maasstad.

De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf vijf jaar, aldus de school. Er zijn tot en met 1 november nog 20 voorstellingen. Zie voor meer informatie: www.jeugdtheaterhofplein.nl.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.