Buitenlands nieuwsNieuws

Jossi Wieler wordt intendant in Stuttgart

Jossi Wieler, in Nederland bekend van zijn Mozart/Da Ponte-cyclus, wordt vanaf seizoen 2011/2012 de intendant van de Staatsoper Stuttgart, bericht Der Standard. De regisseur moet het operahuis een nieuw artistiek profiel gaan geven.

Jossi Wieler is een goede bekende in Stuttgart. Hij maakte er bijvoorbeeld Dr. Faust in 2005 en La Juive in 2007/2008. Mede op basis van die samenwerking besloot de commissie die belast was met het zoeken van een nieuwe indendant dat Wieler geknipt was voor de functie.

In de bekendmaking – die afgelopen maandag werd gedaan – werd Wieler geprezen als één van de leidende regisseurs in Duitsland van dit moment. Het is de bedoeling dat onder zijn leiderschap het operahuis een nieuw gezicht krijgt.

Wieler zal Albrecht Puhlmann opvolgen. Puhlmann was sinds seizoen 2006/2007 de intendant van het operahuis.

De bijna-zestiger Wieler heeft naast Stuttgart ervaring in steden als Berlijn, Basel, Salzburg en ook in Amsterdam. Daar werd hij vooral bekend met zijn Mozart/Da Ponte-cyclus bij De Nederlandse Opera, die hij met Sergio Morabito ensceneerde.

Vorig artikel

Rossini’s Assepoester in een jeugdig jasje

Volgend artikel

Snotteren bij Parisina van Donizetti

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.