AchtergrondBinnenkort

Boektip: wat koken operasterren?

In 2010 werd het smaakmakende boek Die Oper Kocht uitgebracht, waarin grote namen uit de operawereld hun favoriete recepten koken, voorzien van mooie foto’s. Een jaar later verscheen de Engelse versie: The Opera Cooks. Beide versies zijn nu ook in Nederland te bestellen.

The Opera CooksIn Die Oper Kocht / The Opera Cooks koken operazangers een favoriet recept voor een hoofdmaaltijd, een soep of een dessert. Zo maakt Ambrogio Maestri, onlangs te zien als Falstaff bij De Nationale Opera, een risotto en kiest Thomas Hampson voor salsa en eiersoufflé. Roberto Alagna maakt een champagnecocktail en Piotr Beczala appeltaart.

Op deze wijze brengen vele zangers, onder wie ook Joseph Calleja, José Carreras, René Pape, Anna Netrebko en Juan Diego Flórez, recepten onder de aandacht. Johannes Ifkovits voorzag de ‘culinaire portretten’ van foto’s, Evelyn Rillé schreef de teksten (inclusief de recepten uiteraard).

Het boek telt bijna 300 pagina’s en is waterafstotend, waardoor het ook in de keuken mooi te houden is.

Inmiddels wordt er gewerkt aan een tweede deel van het boek, met onder anderen Francisco Araiza, maar die uitgave laat nog enkele jaren op zich wachten.

Tot die tijd is het Duitse of Engelse eerste deel ook in Nederland te bestellen, voor € 28,00. Bestellingen kunnen worden gedaan via operaco250@gmail.com.

Vorig artikel

De agenda van: Joyce DiDonato

Volgend artikel

Opera in de media: week 34

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.