Achtergrond

Nu verschenen: het operaboek Libretto

Het nieuwe operaboek Libretto is vandaag officieel verschenen. Libretto geeft in vier akten en een pauze tekst en uitleg bij het operaseizoen 2014/2015. Morgenavond wordt het boek gepresenteerd in Koninklijk Theater Carré. Klik verder voor foto’s van het eindresultaat!

SONY DSCMet Libretto zet het online magazine Place de l’Opera zijn eerste stap in print – een verrassende keuze in een tijd waarin de volgorde eerder andersom is.

Libretto is opgezet als een echt operalibretto, met verschillende akten. De akten behandelen liedrecitals en vocale concerten, scenische opera’s, concertante opera’s en opera in de bioscoop. Iedere akte is voorzien van een agenda, wat Libretto de enige uitgave maakt waarin het gehele operaseizoen onder één kaft in kaart is gebracht.

SONY DSCHet boek telt 184 pagina’s en zit bomvol interviews, achtergronden en reportages. Zo komen grote namen als Diana Damrau & Nicolas Testé, Bastiaan Everink, Fabio Luisi, Dame Kiri Te Kanawa, Joseph Calleja, Lisette Oropesa, Theo Loevendie, Luca Pisaroni & Thomas Hampson en Bryn Terfel aan het woord. Ook omschrijven zeven operadirecteuren hun passie voor de kunstvorm.

SONY DSCLibretto valt morgen op de mat bij de eerste bestellers. ’s Avonds wordt het boek officieel gepresenteerd in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, voorafgaand aan Così fan tutte. Onder anderen Carré-directeur Madeleine van der Zwaan, Reisopera-directeur Nicolas Mansfield en mezzosopraan Rosanne van Sandwijk nemen dan een exemplaar in ontvangst, naast diverse operaliefhebbers.

Bent u bij Così fan tutte aanwezig? Kom dan tussen 18.45 en 20.00 uur gerust langs in de huiskamer van de Oranje Foyer op de eerste etage om door het boek te bladeren en meer informatie te ontvangen.

Libretto is voor € 19,95 te bestellen op www.operamagazine.nl/libretto.

Hebt u het boek ontvangen? Laat dan hieronder weten wat u ervan vindt!

Vorig artikel

Grachtenfestival succes, ondanks weer

Volgend artikel

Festival Oude Muziek focust op Habsburg

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

5Reacties

 1. Erik Bos
  26 augustus 2014 at 10:51

  Eerste indruk: fraaie verpakking, mooie gouden sticker en een ontwerp dat zeker niet doorsnee is. Veel leesvoer voor het seizoen. Ik ga lezen!

 2. kersten
  26 augustus 2014 at 18:19

  Was Nederlandse operatijdschriften – buiten Vriendenperiodieken – geen lang leven beschoren, zo`n schitterend jaarboek als `Libretto` zou bij zowel menige operaliefhebber als bibliofiel wel eens tot Gazza ladra-achtige aanvechtingen kunnen leiden. Want als dìt geen collector`s item wordt!

 3. Shmulik
  26 augustus 2014 at 23:59

  Ik mocht vanavond het boek in ontvangst nemen. Het wordt heel laat naar bed. Nogmaals bedankt, wat een schat aan informatie.

 4. Maudy Derksen
  27 augustus 2014 at 10:39

  Het moge wel duidelijk zijn dat Place de l’Opera met dit fenomenale werk een gouden zet heeft gedaan. De Nederlandse operaliefhebber hunkert naar fysieke, voelbare esthetiek. Anders zouden we immers vanuit onze fauteuils de operascene aan ons laten voorbijtrekken. Maar nee, wij willen zien, horen, voelen en ruiken. Met Libretto wordt onze zucht naar het aanraakbaar schone meer dan ingelost. Nog lang niet alles is gelezen, maar de eerste verhalen schijnen mij veelbelovend. En dan de vormgeving – een zich evoluerende verrukking is mijn deel.

 5. Onno
  30 augustus 2014 at 17:37

  Libretto heeft een weelderige opmaak en de vorm gaat soms ten koste van de inhoud. Het is net opera… Ik beleef veel plezier aan de uitgave. Mag ik alvast een suggestie geven voor een eventuele opvolger:doe er een geluidsopname (cd of dvd) bij, dat maakt het helemaal bijzonder.