BinnenkortNieuws

DNO-koor zingt op Prinsengrachtconcert

Het Grachtenfestival culmineert op zaterdagavond 23 augustus in het live op televisie uitgezonden Prinsengrachtconcert. Violiste Lisa Batiashvili is de hoofdsolist. In het voorprogramma zal het Koor van De Nationale Opera diverse operafragmenten zingen.

grachtenfestival Het Prinsengrachtconcert wordt dit jaar voor de 33e keer gehouden, op de voorlaatste dag van het Grachtenfestival. De AVRO zendt het evenement op de Prinsengracht, voor Hotel Pulitzer Amsterdam, live uit.

De Georgische violiste Lisa Batiashvili treedt op als soliste in het hoofdprogramma. Zij speelt enkele stukken met haar echtgenoot, hoboïst François Leleux, en met een internationaal ensemble waarmee zij beiden momenteel een tour door Europa maken.

Voorafgaand aan hun optreden zingen zestien leden van het Koor van De Nationale Opera onder leiding van Thomas Eitler en begeleid door pianist Brian Fieldhouse fragmenten uit opera’s als Carmen, Così fan tutte, La traviata en Nabucco.

Met ‘D’immenso giubilo’ uit Donizetti’s Lucia di Lammermoor opent het koor om 21.20 uur de live-uitzending op Nederland 2 en bij de traditionele afsluiting van het concert keert de DNO-formatie weer terug.

Het Prinsengrachtconcert begint om 20.00 uur en duurt 2,5 uur. Het concert is ook te volgen op een groot scherm in Festivalcafé de Smoeshaan. Zie voor meer informatie de website van het Grachtenfestival.

Vorig artikel

Rufus Wainwright neemt Prima Donna op

Volgend artikel

Discografie: Schönbergs Gurre-Lieder

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.