BinnenkortNieuws

Bernstein en Gershwin in Almere Haven

Het Nederlands Philharmonisch Orkest en een cast met bekende namen voeren op zaterdag 6 september tijdens het Yakult Havenkomconcert in Almere geënsceneerde fragmenten van onder meer Porgy and Bess en West Side Story op. Vincent de Kort dirigeert.

Van links naar rechts: regisseur Laurence Dale, dirigent Vincent de Kort en bas Sir Willard White.
Van links naar rechts: regisseur Laurence Dale, dirigent Vincent de Kort en bas Sir Willard White.

Het Yakult Havenkomconcert is het hoogtepunt van het Rabobank Almere Haven Festival, dat van 5 tot en met 7 september plaatsvindt in de Havenkom en het winkelcentrum van Almere. Dit jaar verzorgt het Nederlands Philharmonisch Orkest het concert, waarbij gekozen is voor een vocale invulling.

In een regie van Laurence Dale, in Nederland bekend van onder meer Il barbiere di Siviglia en L’heure espagnole bij de Nederlandse Reisopera, worden fragmenten uit Porgy and Bess van Gershwin en On the town, Candide en West Side Story van Bernstein opgevoerd.

De cast bestaat uit bekende namen: bas Sir Willard White, mezzosopraan Karin Strobos, sopraan Sally Silver, sopraan Kelebogile Boikanyo en bariton André Morsch. Het orkest staat onder leiding van Vincent de Kort, die daarmee zijn NedPhO-debuut maakt. Vorige week maakte De Kort al zijn debuut bij het Residentie Orkest.

Het Yakult Havenkomconcert begint om 20.30 uur en is gratis toegankelijk. Zie voor meer informatie de website van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Vorig artikel

Sasha Waltz choreografeert intense Orfeo

Volgend artikel

Jubilerende Haitink opent Matinee-seizoen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.