BinnenkortNieuws

Tania Kross over het geheim van de stem

Mezzosopraan Tania Kross is op zondag 5 oktober te gast in de serie ‘Open je oren’ van het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar laat ze horen en voelen hoe fantastisch zingen is.

Tania Kross - Open je orenIn de serie ‘Open je oren’ vertellen Nederlandse topmusici over hun instrument en hun liefde voor muziek. Daarbij vraagt presentatrice Diewertje Blok hen de hemd van het lijf.

Onder de titel ‘Wat is het geheim van de stem?’ is op 5 oktober Tania Kross aan de beurt. Ze vertelt waarom ze zo van zingen houdt en welke muzieksoorten ze graag zingt. En uiteraard laat ze van zich horen, begeleid door Ernst Munneke op de piano.

Tania Kross is één van de bekendste Nederlandse mezzosopranen. Ze is regelmatig op Nederlandse en buitenlandse podia te zien. Het afgelopen seizoen deed ze onder meer een crossoverproject (Krossover) en ging de door haar geïnitieerde opera Katibu di Shon in première.

Zie voor meer informatie over het concert de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

Opera in de media: week 40

Volgend artikel

Larmore maakt wereldreis in Concertgebouw

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.