Home » Binnenkort, Nieuws

Larmore maakt wereldreis in Concertgebouw

Amsterdam26 september 2014

door

Jennifer Larmore maakt in een liedrecital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw op dinsdag 30 september een “muzikale wereldreis”, aldus de Amsterdamse concertzaal. Ze zingt onder begeleiding van Antoine Palloc muziek uit onder meer Amerika, Argentinië, Italië en Spanje.

Jennifer Larmore (foto: Royal Mezzo).

Jennifer Larmore (foto: Royal Mezzo).

Mezzosopraan Jennifer Larmore heeft een grote staat van dienst. Ze studeerde in haar geboorteland Amerika, maar maakte haar professionele debuut bij de opera van Nice. Ze maakte carrière op de grote wereldtonelen met rollen in barok- en belcanto-opera’s, maar heeft de afgelopen seizoenen ook dramatischer rollen als Lady Macbeth in Verdi’s Macbeth aan haar repertoire toegevoegd.

Onder begeleiding van haar vaste pianist Antoine Palloc zingt Larmore in de Kleine Zaal van het Concertgebouw een zeer gevarieerd programma. Ze zingt liederen van Rossini, Ravel, Nin, Guastavino, Berg, Duke, Barber, Hundley, Ives, Heggie en Herbert. Daaronder La regata veneziana: Tre canzoni in dialetto veneziano, een cyclus die Rossini schreef toen hij allang met pensioen was, en de jeugdwerken Sieben frühe Lieder van Alban Berg en Memories van Charles Ives.

Het recital van Larmore en Palloc begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.