BinnenkortNieuws

Dorothea Röschmann geeft vijf liedconcerten

Sopraan Dorothea Röschmann reist de komende weken van Amsterdam naar Rotterdam en weer terug voor vijf concerten. Op dinsdag 7 oktober geeft ze een liedrecital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Vanaf 16 oktober zingt ze viermaal de Vier letzte Lieder van Strauss bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Dorothea Röschmann (foto: Jim Rakete).
Dorothea Röschmann (foto: Jim Rakete).

Dorothea Röschmann begon haar carrière in 1986 en brak door tijdens de Salzburger Festspiele van 1995, waar ze Susanna in Le nozze di Figaro zong. Met een scala aan Mozart-rollen maakte ze in de jaren die volgden carrière bij de grootste operahuizen ter wereld.

Hoewel het repertoire van Mozart de rode draad is door haar successen, zingt ze ook repertoire van onder anderen Mahler, Richard Strauss en Bach. En de sopraan staat regelmatig op het recitalpodium, samen met haar vaste begeleider Malcolm Martineau.

In de Kleine Zaal van het Concertgebouw richt Röschmann zich op 7 oktober met Martineau op het liedrepertoire van Schubert, Berg, Richard Strauss en Wolf. Ze zingt delen van Schuberts én Wolfs Mignon Lieder, vertolkt de Sieben frühe Lieder van Berg en voert een selectie Strauss-liederen uit, waaronder ‘Morgen’, ‘September’ en ‘Befreit’.

Vanaf 16 oktober vervolgt Röschmann haar interpretatie van Strauss’ liedmuziek bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ze zingt de bekende Vier letzte Lieder, in een programma waarin het orkest verder de Siegfried-Idyll van Wagner en de derde symfonie van Brahms speelt. Chef Yannick Nézet-Séguin leidt de concerten in De Doelen (16, 17, 19 oktober) en het Concertgebouw (18 oktober).

Zie voor meer informatie over de concerten de website van het Concertgebouw en de website van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Vorig artikel

Opera Zuids Soprano’s zingen én dansen

Volgend artikel

Naxos legt vergeten Donizetti vast op cd

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Leen Roetman
    1 oktober 2014 at 13:49

    De Vier Letzte Lieder lijken te worden tot de Vier Einzige Lieder die Richard Strauss voor orkest heeft gecomponeerd. Weet u wat er dit weekend op het programma staat bij het Nedpho?