Binnenkort

Concertgebouw-concert Bartoli verplaatst

Cecilia Bartoli heeft haar optreden in het Concertgebouw uitgesteld tot woensdag 5 november. Ze zou oorspronkelijk op zondag optreden, maar moest afzeggen vanwege ziekte. Bartoli zal samen met I Barocchisti repertoire van haar nieuwste project St Petersburg uitvoeren.

Cecilia Bartoli (foto: Decca / Uli Weber).
Cecilia Bartoli (foto: Decca / Uli Weber).

Kaarten voor het concert op zondag blijven geldig voor 5 november. Door de verschuiving zijn er niettemin de nodige plaatsen vrijgekomen van mensen die op de 5e niet kunnen. Bestellen kan via de website van het Concertgebouw.

Het concert van Bartoli staat in het teken van haar nieuwste album: St Petersburg. Daarop duikt ze in de Russische barokmuziek die ten tijde van drie tsarina’s werd gecomponeerd. Zo zingt ze aria’s van Araia, Raupach, Manfredini, Dall’Oglio, Madonis en Cimarosa.

Het barokensemble I Barocchisti begeleidt de Italiaanse diva. Maestro Diego Fasolis staat op de bok. De dirigent en het ensemble verzorgden ook de begeleiding op de cd.

Vorig artikel

Met herneemt succesvolle Carmen in bios

Volgend artikel

Achtergrond: Lohengrins hoofdpersonen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.