BinnenkortNieuws

Michael Schade geeft recital in Amsterdam

Tenor Michael Schade is op dinsdag 4 november te gast in de Vocale Serie in het Amsterdamse Concertgebouw. Onder begeleiding van Justus Zeyen zingt hij liederen van Mozart, Schubert, Brahms en Richard Strauss.

Michael Schade (foto: Harald Hoffman).
Michael Schade (foto: Harald Hoffman).

Het Concertgebouw noemt Michael Schade “dé Mozart-tenor van dit moment”. De Duits-Canadese zanger staat dit seizoen in producties van onder meer Idomeneo en Don Giovanni en is solist in diverse oratoria en concerten.

Ook in zijn liedrecital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw zingt Schade repertoire van Mozart. Samen met pianist Justus Zeyen brengt hij de liederen ‘Das Veilchen’, ‘An Chloe’, ‘Komm, liebe Zither’ en ‘Das Lied der Trennung’.

Na Mozart ‘reist’ Schade door naar het liedoeuvre van Schubert, Richard Strauss en Brahms. Tussendoor keert Mozart terug met de cantate Die ihr des unermesslichen Weltalls Schöpfer ehrt.

Van de jarige Strauss zingt de tenor de Sechs Lieder aus Lotosblätter, naast klassiekers als ‘Morgen’ en ‘Zueignung’.

Michael Schade keert later dit seizoen terug in het Concertgebouw voor een recital met violist Philippe Graffin en pianiste Reinild Mees (8 maart 2015) en twee uitvoeringen van Bachs Johannes Passion bij het Concertgebouworkest (27 en 29 maart 2015).

Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Koorzanger Léon wint Holland's Got Talent

Volgend artikel

Maria Fiselier maakt cd voor nieuw label

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.