Home » Binnenkort

Maria Fiselier maakt cd voor nieuw label

28 oktober 2014 Geen reacties

Muziekregisseur Frerik de Jong heeft een nieuw platenlabel opgericht: 7 Mountain Records. Het Nederlandse label wordt op maandag 3 november officieel gelanceerd. De jonge mezzosopraan Maria Fiselier soleert op één van de eerste drie releases.

Het album van Maria Fiselier en Peter Nilsson.

Het album van Maria Fiselier en Peter Nilsson.

7 Mountain Records wil persoonlijke portretten van klassieke musici maken, in cd-vorm. “Wie ze zijn, waarom ze juist deze muziek willen spelen en hoe ze tot bepaalde muzikale keuzes komen, dát wil ik met 7MNTN naar voren brengen”, stelt oprichter Frerik de Jong.

De Jong heeft veel ervaring met opnames met ensembles en solisten en heeft een achtergrond als klassiek pianist. Voor de uitgaven van zijn nieuwe label werkt hij samen met tekstschrijver Marten van der Meulen, die het muzikale verhaal van een artiest onder woorden brengt, en Herco Dijk, die de albums van een grafische huisstijl voorziet.

7MNTN trapt af met drie releases: Impressed van pianist Lodewijk Crommelin, Bach and Co. van pianist Daniël van der Hoeven en To go into the unknown van mezzosopraan Maria Fiselier en pianist Peter Nilsson.

Het album van Fiselier draait om twee minder bekende Engelse componisten uit het begin van de twintigste eeuw: Ivor Gurney en Herbert Howells. Fiselier en Nilsson hebben een vijftiental liederen van hen geregistreerd en vullen die aan met liederen van Benjamin Britten.

De releases zijn vanaf november te verkrijgen in de vakhandel en op iTunes, Spotify en andere digitale platformen. Zie voor meer informatie Facebook-pagina van 7 Mountain Records.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.