Binnenkort

Arends en Fiselier zingen lied in Doelen

De Nederlandse zangeressen Renate Arends en Maria Fiselier geven op zaterdag 6 december een liedrecital in de Jurriaanse Zaal van De Doelen in Rotterdam. Ze worden begeleid door Roger Vignoles. Voorafgaand aan het concert geven studenten van het Koninklijk Conservatorium optredens in de foyer.

Maria Fiselier (foto: Robert Workman).
Maria Fiselier (foto: Robert Workman).

Renate Arends is een bekende naam op de opera-, oratorium- en concerttonelen van Nederland. Maria Fiselier won in 2012 zes prijzen op het Internationaal Vocalisten Concours en maakte daarna snel naam. Onlangs bracht ze haar eerste solo-cd uit bij 7 Mountain Records.

Arends en Fiselier verenigen hun stemmen voor een recitalprogramma onder de titel ‘Op reis door Europa’. Ze zingen werk van componisten uit de negentiende en twintigste eeuw. Daaronder een selectie uit Liederkreis en de Gedichte der Königin Maria Stuart van Schumann, Fiançailles pour rire van Poulenc en 7 Canciones populares españolas van Manuel de Falla. Ook klinkt er werk van Gurney, Turina en Howells.

Lex Bohlmeijer presenteert de avond. Na afloop is er een meet & greet met Arends, Fiselier en Vignoles.

Zie voor meer informatie de website van De Doelen.

Vorig artikel

Discografie: La bohème

Volgend artikel

Sterrencast zingt Luisa Miller in Luik

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.