BinnenkortNieuws

ROK opent 2015 met Verdi en Bernstein

Het Rotterdams Opera Koor geeft op 3 januari voor de 49e keer een nieuwjaarsconcert in De Doelen in Rotterdam. Het koor zingt delen uit La traviata van Verdi en Candide en West Side Story van Bernstein.

Het Rotterdams Opera Koor.
Het Rotterdams Opera Koor.

Het Rotterdams Opera Koor verzorgt sinds 1 januari 1968 ieder jaar een nieuwjaarsconcert in De Doelen. Het amateurkoor werkt daarbij regelmatig samen met Nederlandse solisten van naam.

Dit jaar zijn sopraan Gabriëlle Mouhlen, mezzosopraan Cécile van de Sant, tenor André Post en bas-bariton Frank Wong te gast bij het koor. Ook zingen vocale talenten van Hofplein Rotterdam mee. Het orkest Continuo verzorgt de begeleiding.

Onder leiding van Ago Verdonschot voeren orkest, koor en solisten voor de pauze delen uit La traviata van Giuseppe Verdi uit en na de pauze delen uit Candide en West Side Story, twee werken van Leonard Bernstein.

Het nieuwjaarsconcert begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 29,50 euro. Zie voor meer informatie de website van De Doelen.

Vorig artikel

Münchner Manon Lescaut blijft omstreden

Volgend artikel

Winnaars Opera News Awards bekend

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.