BuitenlandNieuws

Winnaars Opera News Awards bekend

Piotr Beczala, Ferruccio Furlanetto, Sondra Radvanovsky, Samuel Ramey en Teresa Stratas zijn de winnaars van de tiende Opera News Awards. Dat maakte het aan de Metropolitan Opera gelieerde magazine deze week bekend. De zangers ontvangen op 19 april 2015 hun prijs.

Piotr Beczala is één van de vijf winnaars van de Opera News Awards dit jaar (foto: Kurt Pinter).
Piotr Beczala is één van de vijf winnaars van de Opera News Awards dit jaar (foto: Kurt Pinter).

Opera News wordt sinds 1936 uitgegeven door het Metropolitan Opera Guild. Het is het grootste klassiekemuziekmagazine in Amerika. Sinds 2005 onderscheidt Opera News ieder jaar vijf opera-artiesten voor buitengewone prestaties in het operavak.

De winnaars van dit jaar krijgen hun prijs uitgereikt tijdens een gala in het Plaza Hotel in New York City, op 19 april 2015. Voormalige winnaars als Martina Arroyo, Gerald Finley en Susan Graham zullen de awards presenteren en mezzosopraan Stephanie Blythe, in 2008 ontvanger van de prijs, zal als muzikale gast optreden.

Waarom de redactie van Opera News koos voor Piotr Beczala, Ferruccio Furlanetto, Sondra Radvanovsky, Samuel Ramey en Teresa Stratas, is te lezen op www.operanews.com.

Vorig artikel

ROK opent 2015 met Verdi en Bernstein

Volgend artikel

Opera Rara brengt fantastische Fantasio

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.