BinnenkortNieuws

Hilgenkamp zingt kerstrecital in Ede

Sopraan Florien Hilgenkamp en pianiste Celia García-García geven op zaterdag 20 december een theatraal recital in de Edesche Concertzaal. Aan de hand van liederen van onder anderen Händel, Mahler en Debussy illustreren ze het kerstverhaal.

Celia García-García en Florien Hilgenkamp.
Celia García-García en Florien Hilgenkamp.

Hilgenkamp en García-García kleden het beroemde verhaal van de reis van Jozef en Maria naar Bethlehem en de daaropvolgende geboorte van Jezus aan met liederen en aria’s uit zeer uiteenlopende perioden. Zo klinkt ‘How beautiful are the feet’ uit de Messiah van Händel, maar ook twee van de 7 Canciones populares españoles van De Falla en ‘Das himmlische Leben’ uit Des Knaben Wunderhorn van Mahler.

Florien Hilgenkamp studeerde in Rotterdam en won onder meer de publieksprijs van de Prix d’Harmonie in Rotterdam en de eerste prijs bij het Netherlands American Community Concert. Celia García-García studeerde eveneens in Rotterdam en is een veelgevraagd begeleider van zangers.

Het concert van de twee jonge musici vindt plaats om 20.00 uur. Zie voor meer informatie de website van de Edesche Concertzaal.

Vorig artikel

Vocale parels sieren Carmen in St. Gallen

Volgend artikel

Operaboek Libretto in de uitverkoop

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.