Binnenkort

Pocket Opera brengt OperAlive

“Opera doods en saai? Welnee, Pocket Opera maakt het Alive and Kicking!” Met die tekst presenteert het gezelschap van zanger/dirigent Gerard Legeland een programma getiteld OperAlive. Na twee programma’s over het leven van een operazanger, gevolgd door OperAmore en OperAstory is OperAlive de nieuwe voorstelling van Pocket Opera.

Promobeeld van OperAlive (foto: Atze Dijkstra).
Promobeeld van OperAlive (foto: Atze Dijkstra).

OperAlive wordt, zo beloven de makers, een sprankelende avond vol aria’s, duetten en complete scènes uit verschillende opera’s. Centraal in deze productie staat het bruisende leven. Met veel liefde voor het vak wordt de dood nog even op een afstand gehouden. De voorstelling vindt plaats in een live-show, geïnspireerd op de grote tv-shows van de jaren zeventig en tachtig.

Pocket Opera brengt de muziek met veel vaart en afwisseling, maar het publiek zal – als het aan de drie zangers ligt – ook verstilling en ontroering ervaren. OperAlive volgt het leven van Rigoletto en zijn dochter Gilda, maar er is ook een onbekend duet uit De Parelvissers van Bizet en er zijn komische verwikkelingen uit Don Pasquale van Donizetti.

Pocket Opera wordt aangevoerd door Gerard Legeland, die naast zijn werk in de muziek ook bekend is als inleider van opera’s in veel theaters in de Randstad. Al een paar jaar verzorgt hij in Rotterdam een operacursus, maar in OperAlive staat hij als uitvoerend artiest op de planken. Die planken deelt hij met sopraan Esther Putter, naast haar werk als zangpedagoge actief in het opera-, oratorium- en liedrepertoire. Haar rollen waren onder meer Ilia in Idomeneo en Dido in Dido and Aeneas.

Bariton Mitchell Sandler is de tweede mannenstem in de voorstelling. Hij zong in opera’s als After Life van Michel van der Aa en Don Carlo van Verdi. Sandler is vast verbonden aan het Groot Omroepkoor.

De begeleiding is in handen van pianiste Caecilia Boschman, die onder meer bekend is van het Belcanto Festival en Muziektheater Hollands Diep in Dordrecht.

OperAlive gaat op 1 februari in première in Odeon De Spiegel in Zwolle en trekt daarna het land door, waarbij verschillende grote steden worden aangedaan. Zie voor de volledige speellijst de website van Pocket Opera.

Vorig artikel

Georg Nigl zingt liederen in Concertgebouw

Volgend artikel

Boesch verrast met Schwanengesang

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.