BinnenkortNieuws

Georg Nigl zingt liederen in Concertgebouw

Vorige week was hij nog hoofdrolspeler in een theatrale versie van Schuberts Winterreise in De Doelen in Rotterdam. Volgende week staat bariton Georg Nigl in een traditioneel liedrecital in het Concertgebouw in Amsterdam. Hij zingt daar op dinsdag 3 februari liederen van onder anderen Schubert, Wolf en Mahler.

Georg Nigl (foto: Bernd Uhlig).
Georg Nigl (foto: Bernd Uhlig).

Georg Nigl begon zijn carrière bij de Wiener Sängerknaben en ontwikkelde zich later tot een veelzijdige bariton, die operarollen als Wozzeck en Orfeo combineert met liedprogramma’s.

In zijn recital in het Concertgebouw stelt hij volkse legendes en mythische figuren centraal. Daarvoor put hij uit het repertoire van Schubert, Loewe, Wolf en Mahler. Zo zingt hij een paar liederen uit Mahlers Des Knaben Wunderhorn, een paar Lieder nach Gedichte von Eduard Mörike van Wolf en het lied ‘Erlkönig’ van Loewe.

Nigl wordt in zijn recital begeleid door pianist Alexander Melnikov. Hun concert begint om 20.15 uur in de Kleine Zaal. Zie voor meer informatie en het boeken van kaarten de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Grigolo zingt Hoffmann in bioscoop

Volgend artikel

Pocket Opera brengt OperAlive

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.