Home » Binnenkort, Nieuws

BarokOpera brengt Händel Revue

28 januari 2015

door

BarokOpera Amsterdam presenteert op 5 februari een nieuwe productie: de Händel Revue. In de operapastiche van regisseur Sybrand van der Werf voert ‘muzikaal reisleider’ Händel de toeschouwer langs vijftig jaar (opera)geschiedenis, met naast muziek van de grootmeester zelf ook een uitvoering van La serva padrona.

Sybrand van der Werf is verantwoordelijk voor de regie (foto: Lennart Monaster).

Sybrand van der Werf is verantwoordelijk voor de regie (foto: Lennart Monaster).

De Händel Revue speelt zich af in de eerste helft van de achttiende eeuw. BarokOpera Amsterdam belicht op lichtvoetige wijze de ontwikkelingen in de politiek en de kunst van die tijd, met hulp van fragmenten van Händel en tijdgenoten. Daaronder operafragmenten, maar bijvoorbeeld ook kerkmuziek.

Ter illustratie van de tegenstelling tussen de Franse opéra-comique en de Italiaanse opera buffa, een stijlenstrijd die flink speelde in de tijd van Händel, wordt de korte opera buffa La serva padrona van Pergolesi in zijn geheel in het programma geïntegreerd.

Regisseur Sybrand van der Werf is verantwoordelijk voor de enscenering en de teksten. Eerder creëerde hij twee Purcell Gala’s voor BarokOpera Amsterdam. Hij werkt wederom samen met muzikaal en artistiek leidster Frédérique Chauvet, die voor een negenkoppig ensemble zal staan en zelf op de traverso zal meespelen.

De cast bestaat grotendeels uit zangers die ook in vorige voorstellingen van BarokOpera Amsterdam te zien waren. Wendy Roobol en Andrea Tjäder vertolken de sopraanrollen, Jan Kullmann zingt de countertenorpartijen, Mattijs Hoogendijk is de tenor van de avond en Pieter Hendriks neemt het baritonaandeel voor zijn rekening.

De Händel Revue gaat op 5 februari in première in De Flint in Amersfoort en maakt daarna een tournee door het land, waarbij BarokOpera Amsterdam voor het eerst in de Kleine Komedie in Amsterdam zal staan (15 februari).

Zie voor meer informatie de website van BarokOpera Amsterdam.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.