BinnenkortNieuws

Oliemans zingt Mahler-liederen in Den Haag

Thomas Oliemans zingt op 6 en 7 februari de Lieder eines fahrenden Gesellen in de Dr Anton Philipszaal in Den Haag. Eerst zingt hij Mahlers liederen met pianobegeleiding van Malcolm Martineau, daarna met orkestbegeleiding van het Residentie Orkest onder Jun Märkl.

Thomas Oliemans (foto: Marco Borggreve).
Thomas Oliemans (foto: Marco Borggreve).

Het concert van het Residentie Orkest draagt de titel ‘Een nieuwe jas’ en duikt in de kunst van het orkestreren, of zoals het orkest het formuleert: de kunst van het kostumeren. Het orkest wil laten zien hoe het karakter van een muziekstuk verandert bij een nieuwe orkestratie.

Op vrijdag 6 februari gaat artistiek directeur Roland Kieft als verteller op dit thema in. Zijn verhaal wordt geïllustreerd met Anton Weberns versie van de barokke Passacaglia, Schönbergs symfonische versie van Brahms’ eerste pianokwartet en de Lieder eines fahrenden Gesellen van Mahler in zowel de versie met pianobegeleiding als de versie met orkestbegeleiding.

De liederen neemt de Nederlandse bariton Thomas Oliemans voor zijn rekening, waarbij hij eerst door de gerenommeerde pianist Malcolm Martineau wordt begeleid en vervolgens door het Residentie Orkest onder Jun Märkl.

Op zaterdag 7 februari wordt het concert herhaald, maar dan zonder de vertelling van Kieft en met enkel de orkestversie van Lieder eines fahrenden Gesellen.

Zie voor meer informatie de website van de Dr Anton Philipszaal.

Vorig artikel

BarokOpera brengt Händel Revue

Volgend artikel

Holland Festival presenteert editie 2015

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.