BinnenkortNieuws

Lemieux concerteert in Concertgebouw

Marie-Nicole Lemieux geeft op dinsdag 3 maart een liedrecital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. De contra-alt wordt begeleid door Roger Vignoles. Op haar programma staan liederen van onder anderen Hahn, Koechlin en Rachmaninoff.

Marie-Nicole Lemieux (foto: Denis Rouvre).
Marie-Nicole Lemieux (foto: Denis Rouvre).

Marie-Nicole Lemieux is één van de bekendste Canadese operazangers van dit moment. Ze brak in 2000 internationaal door toen ze als eerste Canadese de Koningin Elisabethwedstrijd won. Sindsdien heeft ze een grote reputatie opgebouwd in met name het barokrepertoire, en daarbinnen vooral in coloratuurpartijen.

Lemieux heeft vele cd’s op haar naam staan, waaronder volledige opera-opnames, lied-cd’s en albums met opera-aria’s. Haar nieuwste cd, La passion Lemieux, kon op veel bijval rekenen.

In het Concertgebouw richt de contra-alt zich geheel op het liedrepertoire. Ze zingt werken van de bekende liedcomponisten Fauré, Hahn, Schubert, Wolf en Rachmaninoff en van de iets minder bekende Charles Koechlin, een Franse componist en muziekpedagoog uit het einde van de negentiende, begin van de twintigste eeuw.

Van Koechlin zingt Lemieux twee liederen uit Cinq mélodies en drie liederen uit Sept rondels. Van Fauré klinken de Cinq mélodies ‘de Venise’ en van Wolf neemt de contra-alt een greep uit diens Italienisches Liederbuch.

De zangeres wordt begeleid door de beroemde liedbegeleider Roger Vignoles, die sinds 2013 regelmatig met Lemieux samenwerkt.

Het recital begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie en het boeken van kaarten de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Luik: Im weißen Rößl op z’n Frans

Volgend artikel

Ekaterina Levental en Ricciotti op tournee

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Gert-Jan
    24 februari 2015 at 14:08

    Een liedrecital en zangeres om naar uit te kijken! Met haar mix van charme en ondeugendheid een heerlijke podiumpersoonlijkheid. Bovendien past het Franse liedrepertoire haar perfect. Ik merk in dit verband op dat “La Passion Lemieux” niet haar laatste cd is. Dit is “Chansons perpétuelles”, een prachtige, sfeervolle cd waarop het programma van 3 maart te beluisteren is.