BinnenkortNieuws

Gorissen zingt Gershwin, Weill, Bernstein

Sopraan Ida Gorissen en pianiste Cathelijne Maat reizen op zaterdag 11 april in de Edesche Concertzaal terug naar de “roaring twenties, swinging thirties en fabulous fifties”. Het duo voert songs van George Gershwin, Kurt Weill, Michel Legrand en Leonard Bernstein uit.

Ida Gorissen.
Ida Gorissen.

De Edesche Concertzaal belooft een “theatrale avond met sprankelende songs”. De aanleiding voor het twintigste-eeuwse programma is George Gershwin. “Als een rode draad loopt hij door het programma”, zegt sopraan Gorissen. “Het wordt een reis door de tijd, een reis vol populaire muziek uit vroegere tijden, toegankelijk en ook herkenbaar.”

Van Gershwin klinken onder meer ‘Summertime’, ‘I got rhythm’ en ‘By Strauss’, evenals verschillende selecties uit Rhapsody in Blue, gespeeld door pianiste Cathelijne Maat.

Van Bernstein klinkt onder meer zijn kleine liederencyclus I hate music. Van Kurt Weill worden stukken uitgevoerd als ‘Wie lange noch’ en ‘Speak low’ en ook Michel Legrand wordt meegenomen, met onder meer diens beroemde ‘Windmills of your mind’.

Het concert begint om 20.00 uur. Zie voor meer informatie de website van de Edesche Concertzaal.

Vorig artikel

Oogverblindende Don Carlo uit Turijn

Volgend artikel

'The Great Zazzini' komt naar Amsterdam

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.