BinnenkortNieuws

Carolyn Sampson geeft recital in Klein Zaal

Carolyn Sampson heeft een druk Amsterdams programma dit seizoen. Onlangs stond ze in de Grote Zaal van het Concertgebouw voor de Johannes Passion van Bach. Op dinsdag 14 april is de sopraan te gast in de Kleine Zaal voor een liedrecital. Ze zingt een divers programma.

Carolyn Sampson (foto: Marco Borggreve).
Carolyn Sampson (foto: Marco Borggreve).

Sampson heeft voor haar recital in de Vocale Serie van het Concertgebouw “een bloemrijk programma dat vele eeuwen omvat” samengesteld, aldus de Amsterdamse concertzaal. Ze zingt liederen van een groot aantal verschillende componisten, met als rode lijn de natuur, en dan in het bijzonder bloemen. “Normaal krijgt operadiva Sampson bloemen toegeworpen, maar vanavond offreert ze de zaal een boeket.”

Op haar lessenaar staan liederen van onder anderen Purcell, Schumann, Quilter, Britten, Gounod, Schubert, Fauré en Debussy. Daaronder ‘Die Blumensprache’ van Schubert, ‘Jasminenstrauch’ van Schumann, ‘Das Rosenband’ van Richard Strauss en verschillende ‘rozenliederen’ van Gounod, Purcell en Britten.

Sampson (40) is een veelgeprezen Engelse sopraan. Ze studeerde in Birmingham en maakte haar operadebuut bij de English National Opera, waar ze regelmatig terugkeerde. Haar repertoire bevat vele rollen in barokopera’s, evenals partijen in barokoratoria. Zo maakte ze diverse Bach-opnames met Masaaki Suzuki.

Sampson wordt in haar recital begeleid door Joseph Middleton, een in liedbegeleiding en kamermuziek gespecialiseerde pianist. Middleton begeleidde eerder artiesten als Thomas Allen, Felicity Lott, Christopher Maltman, Mark Padmore en Ann Murray.

Het recital van Sampson en Middleton begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie en het bestellen van kaarten de website van het Concertgebouw.

Carolyn Sampson is op 10 mei wederom in het Concertgebouw te zien. Dan zingt ze in een concertante uitvoering van Händels opera Semele. Ook staat ze alweer geboekt voor volgend seizoen. Op 7 maart 2016 zingt ze in Händels Orlando, samen met The English Concert.

Vorig artikel

Sonostream.tv vertoont Zadek Competition

Volgend artikel

IVC-winnaars geven concert in Eindhoven

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.