Home » Binnenkort, Buitenlands nieuws, Nieuws

Sonostream.tv vertoont Zadek Competition

Wenen8 april 2015

door

Sonostream.tv vertoont op zaterdag 11 april live de slotronde van de Hilde Zadek Competition for Voice in Wenen. De competitie vindt voor de negende keer plaats, met grote namen als Brigitte Fassbaender en Christa Ludwig in de jury.

Hildegard Zadek als Marschallin.

Hildegard Zadek als Marschallin.

De zangcompetitie, vernoemd naar de beroemde sopraan Hildegard Zadek, wordt van 6 tot en met 11 april georganiseerd in samenwerking met de Universität für Musik und darstellende Kunst Wien.

Het concours vindt iedere twee jaar plaats en is bedoeld om jonge zangers op weg te helpen in hun carrière. Bijzondere aandacht is er voor hedendaagse muziek. Zo moeten de deelnemers naast een verplichte Mozart-aria en twee stukken uit de Tweede Weense School ook vier werken uit de periode van 1970 tot Wolfgang Rihm presenteren.

De jonge zangers worden beoordeeld door een jury onder voorzitterschap van Brigitte Fassbaender en met befaamde leden als Christa Ludwig, Adrianne Pieczonka en Charles Spencer.

De finale van de competitie vindt plaats in de Gläsernen Saal van de Wiener Musikverein. Sonostream.tv streamt die finale live en gratis op zijn website. De stream begint om 18.00 uur.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.