Home » Binnenkort, Nieuws

IVC-winnaars geven concert in Eindhoven

Eindhoven8 april 2015 Geen reacties

Sopraan Iris van Wijnen, mezzosopraan Florieke Beelen en bariton Michael Wilmering geven op 12 april een IVC-laureatenconcert in het Muziekgebouw Eindhoven. Alle drie de jonge Nederlandse zangers wonnen vorig jaar tijdens het Internationaal Vocalisten Concours prijzen.

V.l.n.r. Iris van Wijnen, Michael Wilmering en Florieke Beelen tijdens een IVC Presentatieconcert in 2013 (foto: Helen van Domburg).

V.l.n.r. Iris van Wijnen, Michael Wilmering en Florieke Beelen tijdens een IVC Presentatieconcert in 2013 (foto: Helen van Domburg).

Iris van Wijnen won in september 2014 tijdens de vijftigste editie van het IVC drie prijzen: de Prijs van de Provincie Noord-Brabant, de Prijs van de Vrienden van het IVC (categorie Opera | Oratorium) en de Prijs van de Nederlandse Händel Vereniging.

Michael Wilmering won de Persprijs en de Junior Jury Prijs in de categorie Lied Duo. Florieke Beelen was finaliste in beide categorieën en won de Arleen Auger Allround Prijs. Met haar pianiste Abigail Richards won ze bovendien de Engagementsprijs van de Vrienden van het Lied.

Abigail Richards is op 12 april ook de begeleider van de drie solisten in een programma met zowel liederen als operafragmenten. Op het gebied van lied klinken er fragmenten uit onder meer Les nuits d’été van Hector Berlioz (Van Wijnen) en de Wesendonck-Lieder van Richard Wagner (Beelen). Op het gebied van opera klinken er duetten en aria’s uit onder meer Così fan tutte, Don Giovanni, Le nozze di Figaro, Werther en Manon.

Het concert van de drie talenten begint om 15.30 uur. Zie voor meer informatie de website van het Internationaal Vocalisten Concours.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.