Binnenkort

Antony Hermus wordt eredirigent in Dessau

De Nederlandse dirigent Antony Hermus is bij zijn afscheid als chef van de Anhaltische Philharmonie tot eredirigent van het orkest benoemd. Later deze maand neemt hij afscheid als Generalmusikdirektor van het Anhaltisches Theater Dessau met een opvoering van Der Ring des Nibelungen.

Antony Hermus bij zijn laatste concert met de Anhaltische Philharmonie (foto: Claudia Heysel).
Antony Hermus bij zijn laatste concert met de Anhaltische Philharmonie (foto: Claudia Heysel).

Hermus is de eerste en vooralsnog enige maestro die de titel van eredirigent heeft ontvangen in Dessau. Hij werd benoemd na afloop van zijn laatste concert met de Anhaltische Philharmonie, op vrijdag 19 juni, en kreeg daarbij een gouden dirigeerstokje overhandigd.

Het orkest dankte hem voor zijn “bijzonder grote engagement” en bestuursvoorzitter Ekkehard Neumann stelde dat het voor het orkest “een grote vreugde is met Hermus verbonden te blijven”.

Helemaal klaar in Dessau is Hermus nog niet. Van 23 tot en met 28 juni dirigeert hij voor de tweede en tevens laatste maal een volledige uitvoering van Der Ring des Nibelungen van Wagner (zie ook het uitgebreide interview dat Place de l’Opera onlangs met hem had). Daarna zit zijn werk als Generalmusikdirektor van het Anhaltisches Theater en de Anhaltische Philharmonie er definitief op.

Vorig artikel

Calleja krijgt publiek weer op de stoelen

Volgend artikel

Everink en operakoor zingen voor veteranen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Maarten-Jan Dongelmans
    22 september 2015 at 08:36

    Nadat hij vorige maand dirigeerde tijdens de NJO Muziekzomer (alleen in Gelderland al bijna 15.000 bezoekers) is Antony Hermus nu aangesteld als artistiek adviseur van het Nationaal Jeugd Orkest. Dit meldde het NJO gisteren in zijn nieuwsbrief. In 2016 doet de Nederlandse ere-dirigent van de Anhaltische Philharmonie en oud GMD van het Anhaltisches Theater Dessau een orkestproject met uit de hele wereld afkomstige jonge getalenteerde deelnemers aan de NJO Muziekzomer.