BinnenkortNieuws

Everink en operakoor zingen voor veteranen

Bariton Bastiaan Everink en een delegatie van het Rotterdams Opera Koor treden zaterdag 27 juni op tijdens de Veteranendag in Den Haag. Ze maken deel uit van het ochtendprogramma in de Ridderzaal.

Bariton Bastiaan Everink (foto: S. Haymann).
Bariton Bastiaan Everink (foto: S. Haymann).

In aanwezigheid van koning Willem Alexander, minister-president Mark Rutte en vele veteranen geven Everink en zangers van het Rotterdams Opera Koor een voorstelling over verschillende ervaringen van veteranen, waaronder die van Everink zelf, die voordat hij operazanger werd marinier was en onder meer in Irak diende.

Aan de voorstelling werken ook Ellen ten Damme (spel en zang), Gijs Wanders (voice-overs) en Pierre Bokma (verteller) mee. Het opera-aandeel in het programma bestaat uit het slavenkoor uit Nabucco en ‘Toreador’ uit Carmen, beide begeleid door een ensemble van de Koninklijke Militaire Kapel.

De NOS doet van 10.15 tot 11.15 uur rechtstreeks verslag van de Veteranendag. Verder is het evenement via een live-stream te volgen. Zie voor meer informatie de website van de Veteranendag.

Vorig artikel

Antony Hermus wordt eredirigent in Dessau

Volgend artikel

IVC-winnares Koutcher wint ook Cardiff

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.