BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

ROH streamt Don Giovanni op YouTube

Het Royal Opera House gaat op vrijdag 3 juli live en gratis zijn productie van Don Giovanni streamen op YouTube. De hoofdrol in de productie van Kasper Holten wordt vertolkt door Christopher Maltman.

Christopher Maltman als Don Giovanni (foto: Bill Cooper / ROH).
Christopher Maltman als Don Giovanni (foto: Bill Cooper / ROH).

De streaming van Don Giovanni is onderdeel van de BP Big Screens-serie van het Royal Opera House (ROH). In die serie wordt een aantal producties van het Londense operahuis live vertoond op grote schermen in twintig plaatsen in Groot-Brittannië. Om overzeese fans tegemoet te komen, streamt het ROH de productie ook via zijn eigen YouTube-kanaal.

De productie van Don Giovanni stamt uit 2014 en is gecreëerd door Kasper Holten, operadirecteur in Londen. Hij werkte voor zijn enscenering samen met ontwerper Es Devlin en video-ontwerper Luke Halls.

Onder leiding van maestro Alain Altinoglu treedt vrijdag 3 juli een cast met grote namen aan. Christopher Maltman zingt Don Giovanni en Simon Bailey is zijn knecht Leporello. De drie dames uit het verhaal worden vertolkt door Dorothea Röschmann (Elvira), Albina Shagimuratova (Anna) en Julia Lezhneva (Zerlina). Verder is Rolando Villazón Ottavio, zingt Nahuel di Pierro Masetto en vertolkt Eric Halfvarson zijn glansrol: de Commendatore.

De gratis live-stream is te zien op het YouTube-kanaal van het Royal Opera House en wordt gepresenteerd door Martha Kearney. De voorstelling begint om 20.00 uur (Nederlandse tijd).

Hieronder een fragment uit de Londense productie van Don Giovanni (met niet Christopher Maltman, maar Mariusz Kwiecien als Don Giovanni):

Vorig artikel

Opéra Royal wint Prix de la Critique

Volgend artikel

Scenisch Brahms-requiem in Muziekgebouw

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.