BinnenkortNieuws

Nederlandse Reisopera maakt Camping Tour

De Nederlandse Reisopera gaat vanaf 15 juli op tournee langs vijftien campings in Noord- en Oost-Nederland. Het Enschedese gezelschap neemt twee voorstellingen mee: Hans en Grietje en Magelone & Peter.

Repetitiebeeld van Magelone & Peter. (© Annina Romita)

Hans en Grietje wordt gebracht als ‘het bekende sprookje met een twist’. De muziek bestaat uit delen van Hänsel und Gretel van Humperdinck, in het Nederlands vertaald, aangevuld met Nederlandse spreekteksten. De voorstelling wordt uitgevoerd door Mark Stouwdam als Hans en De Heks en Katiuscia Principato als Grietje.

De voorstelling Magelone & Peter, op muziek van Johannes Brahms, gaat over een stel dat al jaren getrouwd is en ieder jaar naar dezelfde camping gaat. Hun huwelijk zit in een sleur. Magelone is ontevreden en wil meer. De voorstelling werd in 2020 geregisseerd door Rennik-Jan Neggers en is voor de campingtournee bewerkt. Vera Fiselier en Franske van der Wiel zingen afwisselend Magelone, Vincent Kusters vertolkt Peter. Ben Weishaupt begeleidt op de piano.

In totaal geeft de Reisopera tijdens de Camping Tour 24 gratis voorstellingen op 15 campings. Het gezelschap trekt langs onder meer Akkrum, Wedde, Balkbrug, Spier, Delden, Holten, Nunspeet en Aalten.

Zie voor een overzicht van alle campings en speeldata de website van de Nederlandse Reisopera.

Vorig artikel

DNO brengt filmversie Upload uit

Volgend artikel

Marjolein Niels slaat een andere weg in

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.